Hoe kies je de perfecte oorbellen

Ibiza oorbellen

 

De vorm van je oorbellen kan een grote impact hebben op hoe ze eruit zien als je ze draagt. Een oorbel met een moderne vorm zoals een Cuff of Stud zal eerder gedragen worden bij een pak dan bij een spijkerbroek. Een klassieke oorbel is geweldig voor een casual look, maar ziet er misschien een beetje formeel uit bij een formelere outfit. Andere factoren zoals je haarkleur en lengte kunnen ook van invloed zijn op je keuze van oorbelvorm. Combineer een stud oorbel met een eenvoudig, hartvormig kapsel en je gaat misschien voor een meer formele look. De grootte van de oorbellen is ook belangrijk. Kies niet voor grote oorbellen, want dat kan te veel aandacht trekken. Aan de andere kant, als je kiest voor kleine, zou je kunnen missen op meer subtiele looks.

Materiaal van

Er worden veel verschillende materialen gebruikt bij het maken van oorbellen, maar de meest voorkomende zijn:

  • Sterling zilver – een geheel natuurlijke legering die een zilverachtige glans heeft. Het is hypoallergeen en risicovrij. Het is duurzaam, milieuvriendelijk en aanslagvrij.

  • Goud – dit is een edelmetaal met een warme, gesherde kleur. Door de grote vraag naar goud heeft het een hoge prijs, maar het gaat ook langer mee dan andere metalen. Het is echter allergisch voor de huid en wordt niet aanbevolen voor mensen met een gevoelige huid.

  • Platina – dit is een synthetische, witgekleurde legering die milieuvriendelijk, aanslagvrij en duurzaam is. Het is echter niet zo zacht als goud en kost over het algemeen minder dan goud.

  • Mixed-metal – deze zijn gemaakt met een combinatie van meer dan één materiaal, zoals sterlingzilver en goud. Ze zijn milieuvriendelijk, niet allergisch voor de huid, licht van gewicht en niet aanslaggevoelig.

Moeilijkheid

Oorbellen kunnen vrij moeilijk zijn om uit te kiezen. Misschien vindt u een paar dat aan al uw eisen voldoet, maar dat er toch goedkoop en smakeloos uitziet. Of u vindt een paar dat perfect bij uw stijl past, maar te duur of te ingewikkeld is om te dragen. De moeilijkheidsgraad van oorbellen hangt af van hun vorm en grootte. Hoe eenvoudiger de oorbel, hoe makkelijker het is om hem te dragen. Wanneer je op zoek bent naar een paar stud oorbellen, wil je het paar kiezen met een eenvoudige vorm. Dit betekent dat er geen complexe details op zitten zoals een grote steen, een mooi ontwerp of een Swarovski kristal. Een eenvoudige vorm is gemakkelijker te dragen.

prijs en kwaliteit

Verschillende merken bieden verschillende oorbellen aan tegen verschillende prijzen. Soms vind je een paar oorbellen die erg duur zijn, maar gemaakt zijn van hoogwaardige materialen. Andere keren, vindt u misschien een budget oorbel die is van grote kwaliteit, maar is niet goed ontworpen. Om de perfecte paar oorbel die past bij uw portemonnee te vinden, moet je nadenken over wat je wilt van je oorbel en hun functie. Bijvoorbeeld, kunt u kiezen voor een paar stud oorbellen die zijn gemakkelijk te zetten en uit te doen, hebben een eenvoudig ontwerp en komen in een klein formaat. Als alternatief, als je een beetje glamour wilt toe te voegen aan je look, wil je misschien gaan voor een paar Ibiza oorbellen die meer complex zijn om te dragen.

Laatste woorden.

Het kiezen van de juiste oorbellen kan wat tijd en moeite kosten, maar de inspanning is het waard. Een goed paar oorbellen kan het verschil maken voor je outfits. Ze kunnen een outfit verheffen en het een finishing touch geven waardoor het er perfect uitziet. Zorg ervoor dat u uw oorbel keuze serieus neemt en doe uw onderzoek naar welke vorm en grootte het beste bij u past. Denk ook aan de functie en hoe ze je zullen staan. Deze tips zullen je helpen de perfecte oorbellen te kiezen.