Personal shopper

Personal shopper

Stel je de frustratie voor dat je een warenhuis binnenloopt en niet goed voorbereid bent. Je hebt urenlang die perfecte outfit uitgezocht en nu kun je hem nergens vinden. Het is waarschijnlijk niet eerlijk om de verkoopster of zelfs de winkel in het algemeen de schuld te geven – het is waarschijnlijk slechts één persoon die u in de steek heeft gelaten. Dit is wat er gebeurt als je een personal shopper niet genoeg krediet geeft. Zij zijn een verlengstuk van uw merk en het is hun taak ervoor te zorgen dat elke klant tevreden en enthousiast over zijn ervaring bij uw bedrijf wegloopt. Als je er vanuit dit oogpunt over nadenkt, zul je zien dat het opzetten van een personal shopper-programma heel zinvol is. Dat gezegd zijnde, zijn veel merken zich niet bewust van alle voordelen die ze krijgen door er een te implementeren – wat betekent dat ze er uiteindelijk ook onder lijden.

Persoonlijke shoppers zijn de sleutel tot influencer marketing.

Als je je bedrijf wilt laten groeien door de kracht van persoonlijke aanbevelingen aan te boren, moet je zeker overwegen een personal shopper in te huren. Dit geldt vooral als je een luxemerk hebt. De samenwerking met een personal shopper heeft veel voordelen, vooral voor luxemerken. Ten eerste kunnen personal shoppers u helpen om in contact te komen met invloedrijke beïnvloeders. Zo kunt u profiteren van de uitgebreide netwerken van deze consumenten en hun unieke inzichten benutten. Daarnaast kan een personal shopper u helpen langdurige relaties op te bouwen met deze belangrijke klanten. Daartoe onderzoeken ze hun voorkeuren en leren ze wat ze waarschijnlijk zullen kopen.

Dat betekent dat u geen tijd en middelen hoeft te besteden aan het ontwikkelen van nieuwe klanten. In plaats daarvan kunt u zich richten op het behouden van uw huidige klanten.

Uit onderzoek blijkt dat persoonlijke shoppers belangrijk zijn voor klantenbinding.

Zoals we al hebben besproken, zijn personal shoppers essentieel voor het opbouwen van langdurige relaties met klanten. Maar er is ook bewijs dat ze kunnen helpen voorkomen dat klanten weglopen. In een studie ontdekten onderzoekers dat shoppers die een gepersonaliseerde winkelervaring kregen, aanzienlijk minder geneigd waren hun bestelling te annuleren. Bovendien waren ze ook minder geneigd om ongewenste artikelen terug te sturen. Dat is goed nieuws voor retailers, want het betekent dat ze meer van hun topklanten kunnen behouden.

Uit een onderzoek bleek dat 93% van de shoppers actie onderneemt op basis van hun ervaring.

Dus als u de klantenbinding wilt verbeteren en uw bedrijf wilt laten groeien, moet u samenwerken met een personal shopper. Maar waarom alleen een partner? Waarom niet proberen om van uw shopper een deel van uw merk te maken? Uiteindelijk zal dit waarschijnlijk een positief effect hebben op uw merk. Volgens een onderzoek neemt 93% van de klanten actie op basis van hun ervaring met uw merk. Bovendien zei 66% van hen dat het type winkelervaring dat ze met uw merk hadden een belangrijke factor was in hun beslissing om bij u te kopen.

Conclusie

Personal shoppers zijn een essentieel onderdeel van de marketingstrategie van elk luxemerk. Door samen te werken met een personal shopper kunt u de unieke netwerken van beïnvloeders aanboren en langdurige relaties opbouwen met uw meest waardevolle klanten. Bovendien zijn personal shoppers een geweldige manier om uw klantenbinding te verbeteren en uw bedrijf te laten groeien.